• Batenburg BV | Bouw en Ontwikkeling

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Graag nemen wij onze verantwoording in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij doen dit op meerdere wijzen. In eerste instantie staat voor ons bedrijf de samenleving voor op. Wij geven invulling aan onze maatschappelijk verantwoordelijkheid door de ondersteuning van lokale en bovenlokale thema’s. Lokaal is dit in de vorm van ondersteuning van doelen als zorghuizen en sportverenigingen. Bovenlokaal doen we dit bijvoorbeeld door ondersteuning van Rotterdam Sportsupport en bijvoorbeeld door uitsluitend FSC® (FSC-C105581) gecertificeerde producten in te kopen en te verwerken in onze bouwprojecten.

Kwaliteit en veiligheid

Werken op een veilige en gezonde manier vinden wij vanzelfsprekend. Wij staan erop dat onze medewerkers zich aan de geldende veiligheids-en gezondheidseisen houden. Voor hunzelf, hun collega’s, onze onderaannemers en onze klanten. En hoe bewaken we dan dat er veilig en gezond gewerkt wordt? Dit doen we op vele manieren.

Zo staat veiligheid en gezondheid bijvoorbeeld in elk werkoverleg op de agenda, hebben we een speerpuntenbeleid op dit gebied, verzorgen we interne workshops voor onze medewerkers, hebben we een preventiemedewerker in dienst , hebben we een speciaal V&G-team en zorgen we dat we altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en wetgeving. Door middel van veiligheidsinspecties toetsen we regelmatig de gang van zaken op onze werken.

Sponsoring

Wij sponsoren diverse verenigingen in de regio. Dit doen wij niet alleen om onze naamsbekendheid te vergroten, maar ook omdat wij het verenigingsleven belangrijk vinden. Op deze manier kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Veelal is/zijn een of meerdere van onze medewerkers lid van de betreffende vereniging. Een goed voorbeeld hiervan is voetbalvereniging BVCB. Hier richten wij ons met name op de jeugd door middel van het sponsoren van een beloftenteam, een jeugdteam en het jaarlijkse open jeugdtournooi. Voor meer informatie over de vereniging, kijk op www.bvcb.nl.

Andere verenigingen die jaarlijks of regelmatig worden gesponsord, zijn:

  • Tennisvereniging Triomf (www.ltctriomf.nl)
  • Wielrenvereniging RRC de Pedaalridders (www.rrcdepedaalridders.nl)
  • Voetbalvereniging TOGB (www.TOGB.nl)
  • Hockey Club Rotterdam (HCR) (www.stichtingvrienden.nl)
  • Ronde Tafel 136 (www.rt136.nl)
  • Tafeltennisvereniging Bergschenhoek ‘69
  • Rotterdam Sportsupport (www.rotterdamsportsupport.nl)

Duurzame relatie

Binnen ons hele bedrijf staat continuïteit hoog in het vaandel. Dit kan ook niet anders als je al meer dan 150 jaar bestaat. Met de verenigingen die we sponsoren, gaan we ook vaak een duurzame relatie aan. Op deze manier hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de betreffende vereniging.

Batenburg Bouw & Ontwikkeling