De Jonge Veenen

23 februari 2023

Van 2016 t/m 2020 hebben we ca 380 woningen mogen realiseren in Moerkapelle. Deze woningen variëren van eengezinswoningen tot vrijstaande woningen met meer dan 30% sociale woningen waarvan Woonpartners Midden-Holland 57 eengezinswoningen heeft afgenomen. In 2017 realiseerden we in De Jonge Veenen de eerste 12 nul-op-de-meter woningen van de Gemeente Zuidplas. Toenmalig Minister voor Wonen Stef Blok heeft twee keer de officiële handeling verricht voor de start van de bouw. Een mooie impuls voor het dorp Moerkapelle. Er was al lang geen nieuwbouwwijk gerealiseerd. Met de nieuwe wijk zijn er veel nieuwe jonge gezinnen naar Moerkapelle toe getrokken. Dit zorgt voor vitaliteit en continuïteit van het dorp en is goed voor de plaatselijke detaillisten.

En ondertussen zitten we niet stil. Samen met VOSPlan Vastgoedontwikkeling zijn we druk bezig met de voorbereidingen van fase 3 & 4 van “De Jonge Veenen”. Hierbij zijn we toe aan het werken naar de aanvraag van de omgevingsvergunning om daarna in verkoop te gaan. Dit is een intensief proces waarbij er veel samenwerking gevraagd wordt tussen aannemer, ontwikkelaar, gemeente, architect, basisscholen, voetbalvereniging en nog zo veel meer partijen. We gaan er echter net als de vorige fases een mooi project van maken!