Het Leytsche Hof in Leidschendam

Batenburg heeft eind 2021 opdracht ontvangen van BPD Ontwikkeling en SdJ Vastgoedontwikkeling uit Delft, voor de realisatie van 153 woningen ‘Leytsche Hof’ te Leidschendam.

Het “Leytsche Hof” is ontworpen als een semigesloten bouwblok rond een gemeenschappelijke binnentuin boven een parkeergarage. Het blok is ingedeeld in vijf plandelen die in samenhang zijn ontworpen, maar wel over een eigen karakter beschikken dankzij verschillende hoogtes, platte en hellende daken en metselwerk in verschillende kleuren, structuren en verbanden.
In het gebouw wordt er geparkeerd in de kelder en op de begane grondvloer. Met de auto is de parkeergarage vanaf de Rijnlandstraat bereikbaar. De fietsen worden ook inpandig gestald, en de ingang van de fietsenstalling is ook bereikbaar vanaf de Rijnlandstraat.

In november is Klimaatgarant gestart met het boren van 96 st bronnen t.b.v. de WKO-installaties. Deze werkzaamheden zijn eind december positief afgerond.

Vervolgens heeft Gebr. De Koning uit Papendrecht ca. 265 m1 damwanden aangebracht, waarmee er trillingen en geluid kan worden waargenomen voor de omgeving. Deze werkzaamheden zijn gemonitord om te beoordelen of er een overschrijding plaatsvindt. Gelukkig kunnen wij melden dat de werkzaamheden binnen de geldige Bouwbesluit normen vielen.

Deze week zullen de heiwerkzaamheden aanvangen van fase I. Plomp Funderingstechnieken BV uit Papekop zal deze werkzaamheden voor ons uitvoeren.