Project 1221 Delft

26 januari 2023

Vaak zien we dat dakranden bij platte daken als volgt worden opgebouwd: Ytong binnenzijde, gevelisolatie er tegenaan en daar de gevelafwerking voor. Bij het project Haringlocatie hebben we voor een andere oplossing gekozen: Prefab dakopstanden van Isoniq B.V. Dit is een dakopstand van EPS. De Isoniq Dakstand vormt meteen de topafsluiting van de spouwisolatie en dakisolatie. De dakzijde is bekleed met een universele cacheerlaag, geschikt voor verlijming van de meest voorkomende dakbedekkingen. Hwa en nood overstort zijn eenvoudig in te sparen en af te werken. Omdat de dakrand bij dit project hoger ontworpen is door de architect dan gebruikelijk, moest deze verstevigd worden. Daarom zijn er bij de dakstanden houten balusters toegepast. Dit product scheelt weer een handeling op de bouw.