In de Spotlights: Matthijs de Stigter een van onze uitvoerders

19 januari 2023

Op de bouwplaatsen van Batenburg Bouw & Ontwikkeling is de uitvoerder degene die alles en iedereen aanstuurt. Op het project “Hof van Cossee” is Matthijs de Stigter de uitvoerder.

Door de beperkte bouwplaats en drukke straten voor de in-/uitrit van de bouw, is het nog belangrijker om goede afspraken met iedereen te maken. Anders kan het zomaar zo zijn dat er geen spullen op de bouw zijn of dat alles juist tegelijk komt. De uitvoerder stelt daarom aan de hand van de hoofdplanning een gedetailleerde ‘13 weken planning’ samen. Hierin vermeldt hij per onderaannemer wat er welke dag uitgevoerd moet worden. Op die manier is het voor iedereen inzichtelijk wat de volgorde is van de werkzaamheden en hoe lang ze hiervoor de tijd hebben. Daarnaast kan hiermee ook bepaald worden wanneer producten geleverd moeten worden op de bouw. Ondanks de afspraken die gemaakt worden, is het altijd mogelijk dat er wijzigingen plaats vinden. Daarom moet de uitvoerder de planning elke dag weer bijstellen en hier iedereen over informeren.

“Het werk als uitvoerder is nooit saai, iedere dag is anders. Bij het maken van de planning houden we rekening met de werkzaamheden van de verschillende partijen, die worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Dit is vaak een uitdagende puzzel doordat er veel verschillende belangen op elkaar moeten aansluiten. Bij het Hof van Cossee is de toegang van het bouwterrein een extra uitdaging. Deze bevindt zich vlak naast een drukke kruising. Om het verkeer in goede banen te leiden hebben we onze eigen verkeersregelaar opgeleid. De chauffeurs bellen voor aankomst met de verkeersregelaar waarna hij vertelt of de bouwplaats vrij is of dat ze eerst naar de wachtplaats toe moeten rijden. Vervolgens helpt de verkeersregelaar de chauffeurs om veilig op het bouwterrein te komen, en dit weer te verlaten.”

Word jij onze nieuwe collega waar we net zoals Matthijs altijd op kunnen bouwen? Kijk dan op onze site voor de openstaande vacatures of stuur ons een privé bericht!