In de spotlights: Erik-Jan onze werkvoorbereider

20 OKTOBER 2022

Batenburg Bouw & Ontwikkeling werkt elke dag weer aan het realiseren van nieuwe mooie projecten. Dit kunnen we echter niet doen zonder onze enthousiaste werknemers. Graag willen we een aantal werknemers en hun functies toelichten de komende tijd.

Als eerste Erik-Jan Breugem: Ooit als timmerman begonnen bij Batenburg Bouw & Ontwikkeling, waarna hij al snel als uitvoerder aan de slag ging. Ondertussen heeft hij de stap naar binnen gemaakt, waar hij nu als werkvoorbereider werkt. Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor de voorbereiding en coördinatie van een project. Naast de verantwoordelijkheid voor de planning, houdt een werkvoorbereider zich vaak ook bezig met calculeren, inkopen, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden. Hij maakt, controleert en verbetert werktekeningen. Maar stelt daarbij ook werkinstructies op en doet de inkoop van materialen. Als werkvoorbereider is het belangrijk om alles zo duidelijk mogelijk voor te bereiden en over te dragen aan de uitvoerder, zodat die buiten de werknemers juist kan aansturen. Al met al een uitdagende functie met hele diverse taken.

“Het fijne aan het werk als werkvoorbereider is dat ik veel diverse taken heb en hier mijn verantwoordelijkheid in krijg. Daarnaast zijn andere collega’s altijd bereid om te helpen of te sparren over uitdagingen waardoor we altijd weer een oplossing vinden. Op die manier mogen we samen mooie projecten realiseren en is er verder de ruimte om jezelf te ontwikkelen”, aldus Erik-Jan.

Word jij onze nieuwe collega waar we net zoals Erik-Jan altijd op kunnen bouwen? Kijk dan op onze site voor de openstaande vacatures of stuur ons een privé bericht.

Erik-Jan onze werkvoorbereider