Proefverkaveling Wildersezijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 is Batenburg Bouw & Ontwikkeling samen met de Gemeente LansingerlandBPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling. Hiermee toetsen alle partijen of alle hoogwaardige ambities en het programma van sociale, betaalbare en vrije sectorwoningen (zowel grondgebonden en gestapeld) passend zijn in de beschikbare ruimte van Wilderszijde. Uit de proefverkaveling blijkt dat dit mogelijk is. Donderdag 1 september 2022 zetten we samen met alle partijen onze handtekening onder de proefverkaveling van ons deel van de gebiedsontwikkeling Wilderszijde.

Wilderszijde wordt een duurzame gebiedsontwikkeling met ca. 2.700 woningen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit sociale/betaalbare woningen, verdeeld over huur en koop, in samenhang met commerciële en maatschappelijke voorzieningen en veel groen.

De komende tijd gaan we gezamenlijk met de andere partijen aan de slag om de eerste delen van het BBGZ-plangebied te ontwerpen en ontwikkelen. De komende tijd zal de gemeente starten met het gebied bouwrijp te maken door middel van het aanbrengen van de voorbelasting.