Project 1221 Delft

Inmiddels zijn we lekker onderweg met de bouw bij het project op de Haring locatie in Delft. In dit bericht willen we alvast wat verder vooruit kijken naar het bouwproces. Als we verder zijn met de ruwbouw, zullen we gaan starten met de gevelwerkzaamheden. De architect heeft een metselwerk gevel ontworpen met aluminium kozijnen en een deel groene gevel.

De groene gevel wordt gerealiseerd door edGreen Het voordeel van een groene gevel is dat deze bijdraagt aan de biodiversiteit en de luchtzuivering van de omgeving. Daarbij heeft de architect Steenhuis Bukman Architecten BV de groene gevel mooi verwerkt in het ontwerp.

Voor het metselwerk zijn we afgeweken van het traditionele systeem van stenen met cement. In plaats daarvan wordt de afwerking van de gevel verzorgd door Drystack BV. De stenen worden nu niet aan elkaar gehecht met cement, maar ze worden op elkaar gestapeld als lego stenen. Voor de koppeling worden kunststof layers gebruikt, die later nog wel voorzien worden van een laag mortel. Op deze manier is de gevel niet te onderscheiden van een traditionele gevel. Bouwen met Dry stack is veilig, duurzaam en milieuvriendelijk. Uit betrouwbaar en gedegen onderzoek blijkt dat het systeem veel minder CO2 uitstoot. In vergelijking met alle alternatieven, zoals traditioneel metselwerk, is Dry stack het meest CO2 vriendelijk (ook met gebruik van de kunststof elementen). Bovendien is de methode circulair. De elementen kunnen als geheel of apart opnieuw worden gebruikt in nieuwe projecten. Dry stack is 1 van de genomineerden voor de “ING Circulair Ondernemen prijs” die vandaag op #DuurzameDinsdag uitgereikt wordt.