Project 1221 Delft

Op 31 mei jongstleden werd in Delft het traditionele eerste paal feestje in het bijzijn van toekomstige bewoners en andere betrokkenen gevierd voor project 1221.
Na korte toespraken van wethouder Mevrouw Martina Huijsmans en directeur gebiedsontwikkeling AM Gilbert Kokenberg werd een zogenaamde tijdcapsule begraven. Aansluitend werd (alcoholvrij) geproost op een voorspoedige bouwperiode.
Project 1221 omvat de nieuwbouw van 15 eengezinswoningen, 39 vrije sector huurappartementen en een commerciële ruimte welke wordt ingevuld met een huisartsenpraktijk. Het project kenmerkt zich door energiezuinigheid en het toevoegen van biodiversiteit aan het centrum van Delft. Het project wordt deels opgetrokken uit circulaire materialen. Het project is gelegen op de hoek van de Abtswoudseweg en de Engelsestraat in Delft.
Oplevering wordt voorzien in de tweede helft van 2023.