Heiwerk, heiwerk en nog eens heiwerk

Heiwerk, heiwerk en nog eens heiwerk

Wie onze socials volgt is het al opgevallen; er worden veel heipalen aangebracht door ons bedrijf. Op dit moment zijn onze collega’s bezig met het aanbrengen van funderingspalen in Delft, Nieuw-Lekkerland, Rotterdam (op 2 plaatsen) Hoek van Holland en Reeuwijk.  Binnenkort worden Rijswijk, Leidschendam en Bergschenhoek aan dit lijstje toegevoegd.

Als deze heiwerken hebben tot doel te zorgen voor een sterke fundering van het gebouw. De manier waarop kan nogal eens verschillen. Afhankelijk van de locatie en de eisen die aan dit heiwerk worden gesteld verschillen de heisystemen.

Op de foto’s zie je 2 verschillende systemen. Met de gele stelling worden traditionele prefab betonpalen geslagen. De blauwe stelling brengt de zogenaamde Olivierpaal aan. Deze paal wordt in de grond gedraaid en is trillingvrij.