Samenwerkingsovereenkomst voor woningbouw in Moerkapelle getekend

Vrijdag 28 mei 2021 is de samenwerkingsovereenkomst tussen Wonen à la Carte en Batenburg Bouw & Ontwikkeling getekend voor de ontwikkeling van woningbouw aan de Bredeweg in Moerkapelle, gemeente Zuidplas. Wonen à la Carte zal de komende jaren samen met Batenburg op deze locatie een diversiteit aan woningtypes in Mede Opdrachtgeverschap gaan ontwikkelen.

Mede Opdrachtgeverschap is de gulden middenweg tussen projectmatige woningbouwontwikkeling en (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap (CPO en PO). De toekomstige bewoner krijgt maximale vrijheid om een woning naar wens te bouwen en zit daarvoor ook daadwerkelijk met de architect aan tafel, maar wordt hierin wel van begin tot eind professioneel begeleid. Deze manier van werken heeft zich inmiddels al bewezen als vruchtbaar en daadkrachtig. Waar bij (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap processen vaak erg lang duren (en hierdoor soms volledig stagneren), zorgt deze aanpak voor een efficiëntere procesgang. We hopen deze werkwijze ook snel tot concreetheid te kunnen brengen op deze prachtige plek.

De samenwerking tussen Wonen à la Carte en Batenburg Bouw & Ontwikkeling wordt hiermee na de zeer prettig en succesvolle samenwerking bij het project ARC Rokkeveen in Zoetermeer gecontinueerd.