Parkzoom 4

In Parkzoom 4 in Bergschenhoek zijn we deze week gestart met de nieuwbouw van 36 middeldure huurappartementen. Nadat het terrein toegankelijk is gemaakt is de boorstelling voor het boren van de bronnen voor gebruik van aardwarmte gekomen.

 

De meest voorkomende oplossing voor het gebruik van aardwarmte zijn de verticale gesloten bodemsystemen welke worden aangesloten op een warmtepomp. Hierbij wordt tot op zeer grote diepte een warmtewisselaar (U-lus) geplaatst waarmee door circulatie van leidingwater, warmte wordt getransporteerd naar de warmtepomp. De gesloten Verticale Bodem WarmteWisselaars, hebben een zeer aantrekkelijke rendement. Door dieper te boren worden hogere aanvoertemperaturen behaald, waardoor fors meer rendement met de warmtepomp wordt behaald en aanzienlijk minder ruimte benodigd is.

 

Op het terrein worden meerdere boringen gerealiseerd om de individuele woningen te voeden met voldoende warmte en koude vanuit de bodem. De boringen zullen uitgevoerd worden middels een mechanische boring. De boring wordt gedaan door middel van een boortechniek waarmee enkele honderden meters diep kan worden geboord.