Hof van Berkel nadert voltooiing

Vorig jaar is ons bedrijf gestart met de realisatie van de “Hof van Berkel”. Dit plan omvat de realisatie van 17 nul-op de-meter woningen, inclusief de bijbehorende infrastructuur in een private hof aan de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland.

De woningen, ontworpen door Jan Houweling, kenmerken zich door een hoge energiezuinigheid (een EPC van -0.38) en de toepassing van circulaire materialen.

Het binnengebied, de private hof, is ontworpen door VlugP stedenbouw en landschapsarchitectuur, in samenspraak met de gemeente Lansingerland én de toekomstige bewoners. Dit gebied heeft als kenmerk dat het regenwater kan opvangen en bufferen, terwijl ook de keuze voor begroeiing vanuit het oogpunt van duurzaamheid weloverwogen is gekozen. In het gebied wordt in het kader van de biodiversiteit een insecten- en een wormenhotel geplaatst.

In krap een jaar tijd heeft ons bedrijf de bouw van deze energiezuinige woningen tezamen met het terrein gerealiseerd. Een prestatie van het uitvoeringsteam en onze leveranciers en onderaannemers om trots op te zijn. Het wachten is nog op de nutsaansluitingen, waarna de oplevering kan plaatsvinden.