Feestelijke paal Hof van Berkel

Vandaag, 21 juni 2019, heeft de officiële handeling plaatsgevonden voor het slaan van de traditionele “eerste paal” van het project “Hof van Berkel”. Het project omvat 17 grondgebonden woningen in de vorm van eengezinswoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen en is gelegen aan de Oostmeerlaan te Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland. De heipaal werd, na een welkomstwoord door ontwikkelaar Erik Batenburg, geslagen door wethouder Albert Abee, onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners. Na het slaan van de eerste paal werd dit gevierd door het afschieten van confetti en een toost op een voorspoedige bouwperiode. Hof van Berkel is ontwikkeld door Houweling architecten, samen met Batenburg Bouw & Ontwikkeling. In 2018 werd een omgevingsvergunning aangevraagd voor deze woningen. De woningen kenmerken zich door een hoge energiezuinigheid (nul-op-de-meter), toepassing van circulaire bouwmaterialen, veel aandacht voor het milieu en een mandelig binnenterrein wat in co-creatie tussen ontwerpers en bewoners wordt vormgegeven. Verkoop van de woningen is gestart in november 2018. Batenburg Bouw & Ontwikkeling verwacht de woningen in 2020 op te leveren. Op dit moment zijn er nog enkele woningen te koop. Nadere informatie over deze woningen is te vinden op www.hofvanberkel.nl.