Feestpaal Nuova Venezia geslagen!

,

Vandaag heeft de officiële handeling plaatsgevonden voor het slaan van de traditionele “eerste paal” van het project “Nuova Venezia” te Nieuw-Lekkerland, ook bekend onder de werknaam “De Compagnie”. Het project omvat 88 grondgebonden woningen in de vorm van eengezinswoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen en is gelegen aan de Barkstraat in Nieuw-Lekkerland, gemeente Molenlanden. De heipaal werd, na een welkomstwoord door ontwikkelaar Erik Batenburg, geslagen door wethouder Johan Quik, onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners. Na het slaan van de eerste paal werd dit gevierd door het afschieten van confetti en een toost op een voorspoedige bouwperiode. Nuova Venezia is een plan met een lange geschiedenis. Reeds in 2012 werd een omgevingsvergunning aangevraagd voor deze woningen. Omdat het plan in een zettingsgevoelig gebied én in een waterwingebied is gelegen heeft het tot 2019 geduurd voor de benodigde vergunningen en ontheffingen waren verkregen. Verkoop van de woningen is gestart in juni 2018. Batenburg Bouw & Ontwikkeling verwacht de eerste woningen in 2020 op te leveren. Op dit moment zijn er nog enkele woningen te koop. Nadere informatie over deze woningen is te vinden op www.nuovavenezia.nl. Dit project is de eerste fase van deze nieuw woonwijk van Nieuw-Lekkerland. De tweede fase omvat 26 appartementen die in het najaar van 2019 in de verkoop worden gebracht. De derde fase omvat 1 vrijstaande en 6 twee onder één kap woningen. Start verkoop hiervan is nog niet bekend.