Start verkoop “Hof van Berkel”

Op 29 november is de verkoop gestart van het project “Hof van Berkel”, gelegen aan de Oostmeerlaan te Berkel en Rodenrijs. Onder het genot van een kopje koffie en thee konden de vele geïnteresseerden de woningen bekijken in “het Manneke”. Vragen werden graag beantwoord door medewerkers van Lagerweij en Fonk NVM makelaars en ons bedrijf.

De Heraut vertelde hierover eerder deze week het volgende:

Hof van Berkel in verkoop

Berkel en Rodenrijs – Er staat weer een nieuw project op stapel en wel een heel bijzonder project; de bouw van Hof van Berkel. Architect Jan Houweling en bouwer Erik Batenburg hebben een lange en secure voorbereidingstijd benut om er iets speciaals van te kunnen en mogen maken.

“Het leuke is, dat dit het tot nu toe duurzaamste plan van heel Lansingerland zal gaan worden. Het wordt een plan van zeventien woningen, verdeeld over drie types; vrijstaande, twee-onder-een-kap en drie-onder-een-kappers. Uiteraard met 0 op de meter, gasloos en nagenoeg geen energiekosten.”

Bijzonder

De kopers worden zelf verantwoordelijk voor de buitenruimte die ze met elkaar kunnen vormgeven. Klimaatadaptief in nauwe samenwerking met een landschapsbureau. Dat maakt het plan mede zo bijzonder. Maar er gebeurt meer. “De plannen zijn in samenspraak met de gemeente ontwikkeld. Er komt een infiltrerende bestrating, een bijenhotel en de buitenruimte wordt eigendom van alle bewoners. Er is dus een grote keuzemogelijkheid en betrokkenheid van de toekomstige bewoners. In de buitenruimte zal tevens een ontmoetingsplek worden gecreëerd.”

Plek

Hof van Berkel zal worden gerealiseerd aan de Oostmeerlaan, dus grenzend aan De Groenzoom tussen Berkel en Pijnacker.