Ondertekening Turn-key overeenkomst 19 huurwoningen

Ondertekening Turn-key overeenkomst 19 huurwoningen

Woonpartners, VOSPlan en Batenburg slaan handen voor 2e keer ineen

 

Op woensdag 11 oktober vond de ondertekening plaats voor de turnkey overeenkomst tussen Vosplan, Batenburg en Woonpartners Midden-Holland voor 19 sociale eengezinswoningen. De woningen zijn verdeeld over drie blokken in het plan van De Jonge Veenen Fase 2 in Moerkapelle. Volgens planning start de bouw in de 1e helft van 2018 en staat de sleuteloverhandiging aan de huurders gepland in het tweede kwartaal van 2019.

 

De 2e fase van De Jonge Veenen bestaat uit 133 koopwoningen en 19 huurwoningen in de sociale sector. Dit deelgebied van de wijk heeft een grote differentiatie aan woningtypes. Zo zijn er herenhuizen, hoekwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. De huurhuizen staan aan de rand met de woningen van fase 1. Een singel met groen en bomen markeert de scheiding van de twee fases.

 

Jan Piet de Vos ondertekende namens de VOSPlan Vastgoedontwikkeling B.V.

Vorig jaar zijn we gestart met de bouw van de koopwoningen in fase 2 en volgende maand worden de eerste woningen opgeleverd. Altijd een erg leuk moment als de wijk ook daadwerkelijk bewoond gaat worden. De nieuwe fase, bestaande uit 77 woningen, gaat 25 november a.s. in de verkoop. Ook daar verwachten we weer veel positieve reacties op. Op onze facebookpagina< link: https://www.facebook.com/pg/De-Jonge-Veenen-214264652104499/videos/?ref=page_internal> kun je er meer over lezen. Dat deze 2e fase ook weer een combinatie is van koop- en huurwoningen, bevordert de vitaliteit in de wijk. Vaak herken je de huurwoningen vrijwel direct in de wijk. Bij De Jonge Veenen is dit zeker niet het geval. In de stijl van de jaren 30 met oog voor detail doen de woningen niet onder voor de koopwoningen. “

 

Sterke combinatie

Ook Fedor Batenburg van Vastgoed Batenburg B.V. en Erik Batenburg van Aannemingsbedrijf Batenburg B.V. zetten hun handtekening onder het contract. De combinatie van deze partijen vormt een solide basis voor de ontwikkeling en de uitvoering van de plannen. De 140 woningen van de 1e fase zijn daarvan het resultaat. “Na het succes van De Jonge Veenen fase 1 zijn wij voortvarend aan de gang gegaan met fase 2. De eerste koopwoningen worden binnen enkele weken opgeleverd. Een mooi moment om ook de handtekeningen onder de overeenkomst voor de 19 sociale huurwoningen te zetten om zo deze wijk compleet te maken” aldus Erik Batenburg.

 

“De samenwerking bij het project De Jonge Veenen verloopt  goed. Er is veel vraag naar huurwoningen in Moerkapelle. Dat hebben we gemerkt bij de eerste 45 huurwoningen, die al gerealiseerd zijn. Bij het nieuwe deelproject gaan we uit van kleinere huurwoningen, zodat we de huurprijs ook lager kunnen houden. Betaalbare huurwoningen realiseren zodat huurtoeslag l mogelijk is, is een belangrijk doel van ons nieuwbouwbeleid.” Zo benadrukte René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland. Hij hoopt op een even goede samenwerking als in de afgelopen jaren.

 

Er is nog steeds een grote vraag naar woningen in het Randstedelijk gebied. Op dit moment zijn er circa 11.000 woningzoekenden en dat is maandelijks groeiend. Woonpartners bouwt voor alle doelgroepen.

 

Woningen

Architect Ron van Leent heeft de woningen ontworpen en heeft zijn inspiratie gevonden de stijl van de jaren dertig. Anders dan in veel andere projecten wordt deze stijl niet alleen benadrukt met schuine kappen, maar juist ook door authentieke details.

 

Een blok bestaat uit 7 geschakelde woningen met op de hoek een gedraaide kap. Er worden 3 soorten baksteen gebruikt in de kleuren donker, terracotta en wit. De grote daken hebben aan de voorkant een overstekende dakgoot vanaf de 2e woonlaag en aan de achterkant loopt het dak door tot de 1e woonlaag. De dakpannen zijn donker van kleur met witte goten.

Elke woning heeft op de benedenverdieping een grote woonkamer en open keuken en op de verdieping 3 slaapkamers en een badkamer. Met een ruime zolderverdieping en een volwaardige tuin is deze woning geschikt voor gezinnen. De oppervlakte van de woningen is ongeveer 97 m².

 

Zodra er meer bekend komt over de woningen, kunnen woningzoekenden zich via de website op de belangstellende lijst laten plaatsen. Woonpartners houdt hen persoonlijk op de hoogte van alle relevante informatie zoals de eerste paal, de start verhuur en andere belangrijke mijlpalen.